Metsäbiotalouden kehittämispalvelut | puh: 0400 546 682 | email: martti.kettunen@forbicon.fi

Forbicon logo

Forbicon Oy:n toiminta murrosvaiheessa

Vähään aikaan ei ole tullut päivityksiä tänne Forbiconin kotisivujen ajankohtaista palstalle, joten on aika päivittää yrityksen tilannetta. Martti Kettusen aika on nyt mennyt kahden isomman työmaan merkeissä. Pääosa vuoden 2019 työajasta meni Pyhäjärvellä Bioenergiaterminaalihankkeen projektipäällikkönä. Tämä hanke oli yksi monista… Jatka lukemista

Digitaalinen yhteistyöalusta seuraavaan vaiheeseen

Forbicon Oy on ollut kehittämässä digitaalista yhteistyöalustaa puunhankintaketjussa toimivien yritysten ja palveluntarjoajien yhteistyöalustaksi yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakolun (JAMK) kanssa. Tehdyn esiselvityksen pohjalta hanketta ollaan nyt viemässä seuraavaan vaiheeseen. Lue JAMK:n kotisivuilta Tapani Saurasen kirjoittama blogi aiheesta. Blogiin pääset oheisen linkin kautta… Jatka lukemista

Kuulumisia metsäbiotalouden yritysryhmästä

Forbicon Oy:n johtama Pohjoisen Keski-Suomen metsäbiotalouden yritysryhmähanke on nyt ollut käynnissä puolisen vuotta.  Metsäbiotalouden yritysryhmähanke on osa kehittämisyhtiö Witas Oy:n aktiivista elinkeinojen edistämistoimintaa. Lue aiheesta lisää Witas Oy:n asiakaslehdestä, jossa juttua yritysryhmähankkeesta sivulla 10.

Witas asiakaslehti 2017

Yritysryhmässä on… Jatka lukemista

Sivutuotteista liiketoimintaa Pohjois-Karjalaan

Joensuun Tiedepuisto selvitti keväällä 2017 uusia innovatiivisia liiketoimintamahdollisuuksia, jotka perustuvat sellaisiin puupohjaisiin sivutuotevirtoihin, jotka eivät ole tällä hetkellä välttämättä optimaalisessa käytössä. Forbicon Oy teki hankkeeseen puusivutuoteselvityksen, josta raportti löytyy oheisen linkin takaa.

Pohjois-Karjalan puusivutuoteselvitys

Puusivutuoteselvitys liittyi laajempaan Pohjois-Karjalan teolliset sivutuotteet… Jatka lukemista

Mihin metsäala on menossa, katso liiketoimintaympäristön analyysi

Metsäbiotalouden liiketoimintaympäristössä tapahtuu paljon niin yritysrintamalla kuin poliittisessa päätöksenteossakin. Kun yrityksissä pohditaan omia tulevaisuuden strategisia linjauksia, askarruttavat liiketoimintaympäristössä tapahtuvat muutokset alan yrittäjiä. Tämän pohdinnan avuksi Witas Oy tilasi vuonna 2016 Forbicon Oy:ltä metsäbiotalouden liiketoimintaympäristöanalyysin, joka löytyy Witas Oy:n verkkosivuilta.

Metsäbiotalouden liiketoimintaympäristöanalyysi

 

Yritysryhmähanke käynnistyi

Seudullisen Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima Pohjoisen Keski-Suomen metsäbiotalouden yritysryhmähanke käynnistyi tammikuussa. Hankkeessa mukana olevat metsäbiotalouden yritykset kehittävät sekä omaa liiketoimintaansa että yleisiä toimialan toimintaedellytyksiä mm. yhteistyöverkostojen avulla. Forbicon Oy:n Martti Kettunen toimii hankkeen vastuullisena vetäjänä.

img_0884

Oikealla kuva yritysryhmähankkeen käynnistämistilaisuudesta 18.1.2017… Jatka lukemista

Muurame aktiivinen myös biotalouden saralla – Forbicon asiantuntijana

Muuramen kunta on saanut myönteistä palautetta elinkeinopolitiikastaan ja aktiivisesta otteestaan yritystoiminnan edellytysten turvaamisessa. Biotalous ei ole aiemmin ollut vahvasti esillä Muuramen elinkeinopolitiikassa ja siksi nyt tämä Keski-Suomessa ja kansallisissa strategioissa vahvasti painotettu näkokulma haluttiin ottaa myös Muuramessa tarkasteluun.

“Muuramen kunta… Jatka lukemista

Forbicon Oy:n palveluksia voi nyt ostaa myös innovaatiosetelillä

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatiosetelin arvo 6200 euroa (sis. alv 24 %). Setelin haku… Jatka lukemista

Voiko metsävaratiedon digiloikka vielä hyytyä?

Suomi on ollut kärkimaita maailmassa metsävaratiedon keruussa ja sen hyödyntämisessä metsätalouden suunnittelussa. Nyt tässä asiassa ollaan ottamassa ns. digiloikkaa eli digitaalisen tiedon keruun ja hyödyntämisen avulla metsätalouteen ja puun hankintaketjuun tuotetaan palveluja, jotka pohjautuvat entistä tarkempaan ja ajantasaisempaan tietoon. Tämä… Jatka lukemista