Metsäbiotalouden kehittämispalvelut | puh: 0400 546 682 | email: martti.kettunen@forbicon.fi

Forbicon logo

Forbicon Oy:n toiminta murrosvaiheessa

Vähään aikaan ei ole tullut päivityksiä tänne Forbiconin kotisivujen ajankohtaista palstalle, joten on aika päivittää yrityksen tilannetta. Martti Kettusen aika on nyt mennyt kahden isomman työmaan merkeissä. Pääosa vuoden 2019 työajasta meni Pyhäjärvellä Bioenergiaterminaalihankkeen projektipäällikkönä. Tämä hanke oli yksi monista hankkeista, joilla etsitään toimintaansa lopettelevan Pyhäjärven kaivoksen alueelle uusiokäyttöä. Kaikki nämä hankkeet pyörivät ns. Callio ”sateenvarjon” alla ja lisää tietoa niistä löytyy Callion kotisivuilta https://callio.info/fi/ .

Vuoden 2020 alusta Martti Kettunen aloitti yritysasiantuntijan työt Keski-Karjalan Kehitysyhtiö KETI Oy:ssä ( www.keti.fi) kaksi vuotisessa Teollisuuden kilpailukykyhankkeessa. Kyseessä on Business Joensuun koordinoima hanke, jossa KETI on hankkeen osatoteuttaja Keski-Karjalan alueella (Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi). Tässä hankkeessa Martti Kettusen päätehtävä on edistää alueella olevien teollisten yritysten kilpailukykyä ja investointeja, saada alueelle uusia yrityksiä ja lisäksi erityisalueena on Puhoksen alueen kehittäminen ja siellä menetettyjen (viimeksi Stora Enson sahan lakkautus) työpaikkojen tilalle korvaavan uuden liiketoiminnan synnyttäminen.

Näiden edellä kuvattujen hankkeiden ohella hieman aikaa on mennyt Forbicon Oy:n toteuttamien lyhytaikaisempien toimeksiantojen parissa. Lisäksi kesäisi Forbicon toteuttaa metsänhoitotöitä Tornator Oyj:n metsissä Ilomantsissa. Tästä yhteistyöstä on oma artikkelinsa ajankohtaisten uutisten palstalla.

KETI:n hankkeen päättyessä 31.12.2021 Forbiconin toiminta muotoutuu hieman uusille urille. Laajempien projektien hoitamisesta pääpaino siirtyy kahteen osa-alueeseen. Kesäaikana pääosin keskitytään jo aiemmin mainittuun Tornator yhteistyöhön. Talviaikaan hoidetaan pienempiä toimeksiantoja, joista yksi osa-alue on ELY-keskuksen kautta haettavien yritysten kehittämispalveluiden toteuttaminen (https://www.ely-keskus.fi/web/yritystenkehittamispalvelut ). Tästäkin aiheesta on oma artikkelinsa ajankohtaista palstalla.